Stearinlysmeditasjon

Dette er en enkel men kraftfull meditasjonsteknikk som går ut på å stenge av den indre tankestrømmen ved å fokusere på flammen av en stearinlys.

1. Finn et rom hvor du slipper å bli forstyrret på minst en halv time. Du trenger et stearinlys, bord og en stol (med mindre du foretrekker å sitte med føttene i skredderstilling / lotusstilling på gulvet).

2. Still en vekkerklokke til å ringe om 20 minutter. Tenn stearinlyset på bordet. Demp belysningen noe i rommet.

3. Sett deg på stolen og begynn å fokusere på flammen. Legg merke til hvordan flammen beveger seg. Se hvordan fargenyansene skifter. La hele din bevissthet dreie seg om flammen. Hvis andre tanker popper opp, ikke dvel ved dem, bare skyv dem unna og styr fokuset tilbake til flammen.

4. Etterhvert som du begynner å føle deg mer og og mer avslappet lukker du øynene. Fortsett å se for deg flammen i ditt indre sinn på samme måte som når du så den med dine virkelige øyne. Fokuser på hvordan flammen beveger seg, hvordan fargene skifter og skyv bort alle andre tanker som dukker opp.

Avslutt meditasjonen og gå tilbake til dine vanlig daglige gjøremål når klokken ringer. Ta med deg den avslappede følelsen fra meditasjonen resten av dagen.